Vatsan viisaus ja suoliston salat

Vatsan viisaus ja suoliston salat

Hyvinvointi alkaa ravinnosta

Tietoa kirjasta

Uusin tutkimustieto vatsan ja suoliston merkityksestä koko elimistön terveydelle koottuna helppo-tajuiseksi opaskirjaksi, joka jokaisen tulisi lukea.

Jonsson selvittää kirjassaan, miten elimistö toimii ja miten jokainen voi parantaa terveyttään sekä fyysistä ja psyykkistä suorituskykyään yksinkertaisesti vatsastaan huolehtimalla. Vatsaan kiinnitetään huomiota yleensä vasta silloin, kun se vaivaa. Kuitenkin juuri vatsa ja ruoan-sulatuselimistö lopulta päättävät, kuinka ihminen voi ja miten terveenä hän pysyy.

Vatsan ja suoliston toiminta ei koske vain ruoansulatusta. Suolistoa kutsutaan nykyään jopa toisiksi aivoiksi. Suolistossa arvioidaan olevan kymmenen kertaa enemmän bakteereja kuin koko kehos-samme on soluja. Nämä bakteerit vaikuttavat mm. tunteisiin, sairastuvuuteen ja lihomiseen.

Viime vuosien tutkimukset osoittavat, miten tuon bakteeriston puutteet tai heikkeneminen voi altistaa monille taudeille, esim. välikorva- tai virtsatietulehduksille, munuaiskiville, allergioille ja syöville. Myös painonhallinnassa suoliston mikrobitasapainolla on aivan ratkaiseva merkitys. Täydellisen tietopaketin lopuksi Jonsson tarjoaa myös hyviä ruoanlaittovinkkejä sekä joukon vat-saystävällisiä reseptejä.

Kirjailija.David Jonsson

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Vatsan viisaus ja suoliston salat