Tapahtumapaikkana Duma Key

Tapahtumapaikkana Duma Key

Tietoa kirjasta

Rakennusurakoitsija Edgar Freemantle selviytyy nipin napin hengissä vakavasta työtapaturmasta. Hän menettää oikean kätensä, ja lisäksi puhe, näkö ja muisti takkuilevat. Hän kärsii myös voimakkaista kivuista ja ailahtelevista mielialoista. Raivopäissään Edgar on hyökännyt kaksi kertaa jopa vaimonsa kimppuun. Nyt vaimo haluaa erota.

Psykologinsa neuvosta Edgar ottaa maantieteellistä etäisyyttä tapahtumiin. Hän muuttaa Minnesotasta Floridan rannikolle ja vuokraa vaaleanpunaisen rantatalon Duma Keyn saarelta. Hän ryhtyy piirtämään ja maalaamaan, ja vaikuttaa melkein siltä kuin hänestä pursuava luovuus ja lahjakkuus tulisivat jostain ulkopuolelta. Pian Edgar huomaa, että hänen kuumeisesti maalaamansa työt vaikuttavat arvaamattoman voimakkaasti saaren elämään. Vähitellen alkaa paljastua talon omistajan Elizabeth Eastlaken traaginen perhetarina, ja menneisyyden haamut tuhoisine voimineen nousevat esiin.

Kingin uuden romaanin aineksia ovat kuoleman kohtaaminen, muistot, luovuus, pahuus. Pelottava ja yliluonnollinen Tapahtumapaikkana Duma Key pitää tiukasti pihdeissään.

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Kirjailija.Stephen King

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tapahtumapaikkana Duma Key