Tammikuun pimeä syli
      
Jaa kirja    

Rasputin-romaanillaan Finlandia-kandidaattina olleen Juha-Pekka Koskisen kunnianhimoinen dekkariavaus. 12-osaisen Murhan vuosi -sarjan aloitus sukeltaa syvälle suku- ja lähihistoriaan.

Kalevi Arosuo on entinen poliiisi, nykyinen yksityisetsivä. Hän pyytää sisarenpoikaansa Juho Tulikoskea avukseen erittäin ikävässä murhatutkimuksessa. Juhon isä, kuuluisa kuvataiteilija Johannes Tulikoski on murhattu.

Ikuinen opiskelija Juho tulee vastentahtoisesti Helsingistä Hämeenlinnaan avustamaan enoaan. Arosuo uskoo, että Johanneksen ystävän vaimon katoaminen yksitoista vuotta aikaisemmin liittyy Johanneksen isän murhaan. Suurten arvoitusten ystävänä Arosuo johdattelee Juhoa rikostutkinnan saloihin pitkään selvittelemiensä Bodominjärven murhien kautta. Murhaajaa metsästäessään Juho tapaa taas sukunsa ja vanhat ystävänsä. Menneisyys on pakko kohdata, jotta uusi elämä voi alkaa.

JP Koskinen on syntynyt ja yhä elossa oleva hämeenlinnalainen kirjailija, jonka tuotanto sisältää romaaneja sekä lapsille että aikuisille. Hänen kirjansa ovat olleet niin Finlandia kuin Arvid Lydecken -palkintoehdokkaina. Koskisen Murhan vuosi -sarja käsittää kaksitoistarikosromaania, jossa seurataan yksityisetsivä Kalevi Arosuon ja hänen sisarenpoikansa Juho Tulikosken tutkimuksia.

Näytä lisää