Supermarsu ja jääräpää Janne

Supermarsu ja jääräpää Janne

Tietoa kirjasta

Emilia ja kaverit menneisyyden vankeina Sibeliuksen ajassa.

Itä-Helsingin ikioma Peppi eli Emilia muuttuu marsunsa juomavettä hörpättyään Supermarsuksi, joka taistelee kaiken hyvän puolesta vääryyttä vastaan. Tässä kirjassa hänen luokkansa lähtee leirikouluun Tuusulanjärven Rantatien maisemiin. Kyytivälineenä heillä on biologianopettaja Seijan psykedeelinen bussi. Kukapa olisikaan arvannut, että kuivakka ope, Seija "Muurahaiskarhu" Lipsanen on entinen hippi?

Perillä oppilaat jaetaan ryhmiin, ja Emilia kavereineen saa tehtäväkseen tutustua Sibeliuksen Ainolaan. Siellä he menevät Rasva-Anteron houkuttelemina yleisöltä kiellettyyn huoneeseen -- ja joutuvat yhdessä humauksessa vuoteen 1876! Entisajassa he kohtaavat ryppyotsaisen ikätoverinsa, 11-vuotiaan Jannen eli Jean Sibeliuksen. Säveltää poikanen osaa varsin näppärästi, mutta sanoittamiseen hän tarvitsee tulokkaiden apua. Onneksi uudet ystävät tulevaisuudesta suhtautuvat bändijuttuihin innokkaasti. Paitsi Rasva-Antero, joka ottaa yhteen Jannen kanssa, yhtä jääräpäisiä kun ovat.
Menneisyyteen juuttuminen tuntuu kaikista ihan kauhealta, vanhempien tekstareihinkaan ei voi vastata. Voi ei, jäävätkö he lopullisesti 1800-luvulle? Heitä luullaan kaiken kukkuraksi huutolaislapsiksi. Emilia miettii kiihkeästi, miten he saisivat apua ja yhteyden Jättiläismarsuun, joka yleensä jakelee tehtäviä Supermarsulle. Mutta koska mistään ei saa marsuvettä, se on mahdotonta, samoin kuin muuntautuminen Supermarsuksi. Alkaa epätoivoinen marsujahti, joka vie heidät Aleksis Kiven vinkistä hevoskärryillä Helsinkiin saakka. Eikös purjelaivoista usein löydy kaikenlaista eksoottista? Lapset suuntaavat toivorikkaina kohti satamaa...
Supermarsu ja jääräpää Janne ilmestyy sopivasti Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi kaikille huumorin ja huippusäveltäjän ystäville. Suosikkisarjan kahdeksas kirja on erityisen hauskaa ääneen luettavaa. Supermarsusta on tekeillä myös elokuva.

Helsinkiläinen Paula Noronen on armoitettu kirjailija, kolumnisti, koomikko ja käsikirjoittaja; huumoriin erikoistunut media-ammattilainen. Pietarsaarelainen Terese Bast vastaa jo toisen Supermarsu-kirjan kuvittamisesta hauskaan, moderniin tyyliinsä.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Supermarsu ja jääräpää Janne