Pyhä ruoka

Pyhä ruoka

Mitä oikein saa syödä?

Tietoa kirjasta

Miten syömisestä tuli niin vaikeaa?

Ruoka, yksi ihmisen perustarpeista, on käsittämätön mysteeri. Vaikka ravitsemukseen liittyviä tutkimuksia julkaistaan jatkuvasti, syömisestä on tullut hankalaa salatiedettä. Mitä meidän oikein pitäisi syödä?

Syöminen on 2000-luvulla muuttunut vaikeaksi. Elämme mitä ilmeisimmin yltäkylläisyyden aikaa, koska tätä nykyä tuntuu olevan välttämätöntä valita itselleen ruokavalio. Ja vaikka ei haluaisi olla vegaani tai paleo, vaan vain syödä terveellisesti, suositukset ovat ristiriitaisia. Saako voita nyt syödä vai ei? Karppaaminen vai kasvisravinto? Virallisten auktoriteettien valta rapistuu ja internet täyttyy äänekkäistä koulukunnista. Mikä on huuhaata, mikä ei? Kuka itse asiassa laatii valtion ravintosuositukset? Ja miksi? Joonas Konstig selvittää kirjassaan, mitä hittoa tästä ruoka-asiasta nyt pitäisi ajatella.

Joonas Konstig (s. 1977) on kirjailija, joka kiinnostui jo antropologiaa opiskellessaan syömisen kulttuurista ja on itse kokeillut ruokavalioita veganismista bodariruokaan. Hän on seurannut laajalti ravintotutkimusta ja osallistunut keskusteluun muun muassa Helsingin Sanomien ruokakolumnistina. Konstigin mukaan keittotaito on nykyajan tärkein itsepuolustustaito.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pyhä ruoka