Pukin paha päivä

Pukin paha päivä

Tietoa kirjasta

Hyvät uutiset: Joulupukki on olemassa. Huonot uutiset: Hän ei ole sellainen kuin saduissa kerrotaan.
Etkö usko enää joulupukkiin? Etkö ole koskaan uskonutkaan lentäviin pakettiautoihin? Kyrön veljesten joulupukki on tosi kuin naapurin seppo ja yhtä kaukana perinteisestä pukista.
Tänä jouluna koko juhla uhkaa peruuntua! Miten taata lapsille leikkirauha, kun aikuiset vievät lahjat käsistä? Pukki ja neuvokas tonttunelikko päättävät kirjoittaa Joulun Sanomalehden, joka valmistetaan salaperäisellä lahjapainokoneella.
Vaan matkaan tulee pieni mutka elikkä hillitön tulipalo. Lopulta pelissä on myös joulupukin uskottavuus, jota pelastamaan tarvitaan kaikkien aikojen piippuhyppy sekä pukin valtavaa vatsaakin suurempi sydän.
Tuomas Kyrö on aikamme kiitetyimpiä romaanikirjailijoita ja suomalaiset valloittaneen Mielensäpahoittajan luoja. Antti Kyrö on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, jonka humoristiset kuvat ammentavat sarjakuvien ja pelien maailmasta.

Tuomas Kyrö (s. 1974) on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa sekä toiminut tv- ja elokuvakäsikirjoittajana ja tv-panelistina. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2020.

Tuomas Kyrön tuotannon pohjavireenä on syvällinen ihmistuntemus ja terävänäköinen yhteiskunnallisuus. Kyrön esikoisromaani Nahkatakki ilmestyi vuonna 2001. Romaani Liitto oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005. Kyrö kirjoitti radiolle viisiminuuttisia tarinoita, joiden päähenkilö jatkoi pohdintojaan vuonna 2010 ilmestyneessä romaanissa Mielensäpahoittaja. Ikonisen jäärän tarina on jatkunut toistakymmentä vuotta niin romaaneissa, teattereissa, televisiosarjassa kuin elokuvissakin.

Vuonna 2023 Tuomas Kyrö kirjoitti oululaislähtöisen sotilaan tarinan Aleksi Suomesta sekä nyrkkeilijä Robert Heleniuksen henkilökuvan Nyrkki.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pukin paha päivä