Poika vuoren huipulla

Poika vuoren huipulla

Tietoa kirjasta

Romaanin nuoruuden viattomuuden menettämisestä

John Boynen Poika vuoren huipulla sijoittuu toisen maailmansodan tapahtumiin. Se on vaikuttava kuvaus siitä, miten vaarallisen helposti maailma ympärillämme muuttuu mustavalkoiseksi.

On vuosi 1936. Seitsemänvuotias Pierrot jää orvoksi ja joutuu jättämään taakseen kotikaupunkinsa Pariisin ja parhaan ystävänsä, naapurissa asuvan Anshelin. Kovia kokenut Pierrot lähetetään asumaan tätinsä luokse Saksaan, salaperäiseen taloon vuoren huipulle.

Berghofiksi kutsutussa talossa Pierrot saa uuden nimen ja neuvon unohtaa lapsuutensa Pariisissa. Erityisesti hänen tulisi välttää mainitsemasta ystäväänsä, juutalaista Anshelia - varsinkin talon isännän kuullen! Vähitellen Pierrot oppii talon tavoille ja epävarma poika muuttuu uutta uniformuaan ylpeänä kantavaksi Pieteriksi. Mutta uniformu yllään Pieter astelee kohti uutta vaarallista maailmaa. Maailmaa, jossa on vaikea erottaa, mikä on oikein ja mikä väärin.

Poika vuoren huipulla on John Boynen jo klassikoksi nousseen Poika raidallisessa pyjamassa -kirjan sisarteos.

John Boyne (s. 1971) on irlantilainen kirjailija. Boyne on opiskellut kirjallisuutta Trinity Collegessa Dublinissa ja luovaa kirjoittamista Itä-Anglian yliopistossa, josta hänelle myönnettiin kunniatohtorin arvo vuonna 2015. Boyne on kirjoittanut yli 70 novellia, yhdeksän romaania sekä viisi nuortenkirjaa, ja hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielelle.

Boynen tunnetuin teos on elokuvaksikin sovitettu Poika raidallisessa pyjamassa, jota on myyty maailmanlaajuisesti yli kuusi miljoonaa kappaletta. Sen itsenäinen jatko-osa Kaikki särkyneet paikat ilmestyy heinäkuussa 2023.

Boynelta on julkaistu suomeksi myös kirjat Kapina laivalla, Tarkoin vartioitu talo, Nooa Notkoniitty karkaa kotoa, Kuudes mies, Leijuva poika ja Poika vuoren huipulla.

Kirjailija.John Boyne
Lukija.Toni Kamula

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Poika vuoren huipulla