Pirulainen

Pirulainen

Tietoa kirjasta

Kotimaisen dekkarisarjan häijy avaus

Tomas Gadsin psykologinen rikosromaani Pirulainen katsoo pahuutta silmästä silmään.

Polttariseurueen ilo on ylimmillään, kunnes sankari pyllähtää vesilautaillessaan ja päätyy meressä kelluvan ruumiin kylmään syleilyyn. Tapaus vaatii virkavaltaa paikalle, ja tilanteen ottaa haltuun vasta perustettu Lounais- Suomen poliisin erikoistiimi, ryhmä Halme.

Työryhmän esimies komisario Halme on kansainvälisen uran tehnyt konkari. Hänellä on käsissään varsin sekalainen joukko poliisivoimien edustajia: entinen pörssiyhtiön huippujohtaja rikosylikonstaapeli Ann-Mari Forsman, lappeenrantalainen rikosylikonstaapeli ja kova luu Sergei Petrov, muiden ärsytyskynnystä koetteleva rikostutkija Magnus Mehtonen sekä naisten lemmikki, nuori kokelas Niklas Lindholm. Siinä Halmeen dream team.

Tomas Gadsin psykologinen rikosromaani Pirulainen kuvaa todentuntuisesti rosoisen joukkion hitsautumista yhteen ainutlaatuiseksi työtiimiksi. Sitä mukaa kun tunnistamattoman ruumiin taustat alkavat hahmottua, kääntyvät esiin ihmismielen pimeimmät loukot, ja lopulta mikään tai kukaan ei ole sitä miltä näyttää.

Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokas 2019

Kaisa Nummela (s. 1979, kirjailijakuvissa vaaleahiuksinen) asuu Iisalmessa ja Satu Roos (s. 1958) Mikkelissä. He ovat taustaltaan sosiaalipsykologeja, ja kummallakin on takanaan työvuosia teollisuuden alalta. Nykyisin Nummela toimii psykologina, ja Roos, joka on alun perin biokemisti, työskentelee työyhteisöasiantuntijana.

Yhdessä Nummela ja Roos ovat Tomas Gads. Hymytyttö on Gadsin kolmas teos, ja se jatkaa Ryhmä Halme -sarjaa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Pirulainen ja Luopiot. Sarjan ensimmäinen osa oli Savonia-palkintoehdokkaana vuonna 2019.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pirulainen