Petetty armeija

Petetty armeija

Tietoa kirjasta

Varsova on tallattava maan tasalle, vaikka se vaatisi joka ikisen Wehrmachtin miehen! Se on Himmlerin määräys.

Varsovassa helvetti on irti. Saksalaisten joukot kohtaavat niin Puolan vastarintaliikkeen kuin Ison-Britannian ilmavoimat. Huhujen mukaan koko SS-Dirlewanger-divisioona teurastettiin yhdessä yössä. Sven Hassel ja muut 27. panssarirykmentin sotilaat on määrätty tuhoamaan kaiken, mitä heidän tielleen osuu. Puolalaisten sissisotilaiden ja sadististen SS-joukkojen ristivedossa he etenevät kohti Varsovan helvetintulta.

Petetty armeija on yhdeksäs osa sotakirjasarjaa, joka kertoo Sven Hasselin elämästä Saksan armeijan rangaistusjoukoissa.

Sven Hassel on Børge W.R. Pedersenin kirjailijanimi, jota hän käytti esiintyessään kirjailijana ja sotaveteraanina. Hasselin elämäntarina on ollut alusta alkaen mysteeri, ja hänen kuolemansa jälkeen on käynyt ilmi, että Hassel osallistui toiseen maailmansotaan saksalaisten joukoissa. Hänen sotaromaaninsa tunnetaan brutaalin realistisesta tavasta, jolla hän kuvaa natsien rikoksia ja sotilaiden kyynistä huumoria. Hassel on yksi maailman menestyneimpiä sotakirjailijoita, ja hänen kirjojaan on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Petetty armeija