Mio, poikani Mio

Mio, poikani Mio

Tietoa kirjasta

Jännittävä ja samalla hellä tarina hyvän ja pahan taistelusta

Astrid Lindgrenin iki-ihanat satuklassikot nyt uudistettuina laitoksina! Kerää yhteisiin lukuhetkiin tai iltasaduiksi sukupolvia yhdistävät tarinat, hahmot ja seikkailut. Sarja on loistava lahja lapselle, lapsenlapselle ja kummilapselle sekä sopiva perussatukirjasto päiväkoteihin.

Eräänä iltana kotoaan katoaa Jussi, yhdeksänvuotias orpopoika. Hänestä tulee prinssi Mio, ja hän elää nyt Kaukaisuuden maassa isänsä, kuninkaan luona. Kaikki rakastavat pientä Mioa, mutta kukaan ei voi vapauttaa häntä tehtävästä, joka hänelle on aikojen alussa määrätty: yksin ja kenenkään auttamatta hänen on taisteltava kivisydämistä ritari Kaamoa vastaan.

Mio, poikani Mio on hyvän ja pahan välisestä taistelusta kertova tarina, jossa on totinen pohjavire ja syvää vertauskuvallisuutta.

Astrid Lindgrenin (1907–2002) elämä oli yhtä vaiheikas kuin hänen kirjoittamansa tarinat. Maalaistyttö lähtee lapsuudenkodistaan ja muuttaa Tukholmaan. Hän perustaa perheen, kertoo satuja ja alkaa kirjoittaa niitä muistiin, ja vähitellen hänestä tulee Ruotsin tunnetuin lastenkirjailija, joka saavuttaa laajalti myös kansainvälistä mainetta. Mielikuvitusta siivittää osaltaan Ilon Wiklandin (s. 1930) lumoavan kaunis alkuperäiskuvitus.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mio, poikani Mio