Metsästä

Metsästä

Pyyntionnea ja mielenrauhaa

Tietoa kirjasta

Metsästä löytyy mielenrauha ja syvempi luontosuhde - sekä ruokaa, jonka alkuperästä voi olla varma.

Tajusin, kuinka paljon elämäni oli muuttunut. Kieltäydyin baarireissusta, koska se pilaisi minulta tilaisuuden päästä metsälle. Häviävän pieni mahdollisuus päästä kokemaan saalistamisen adrenaliiniryöppy oli minulle syy asettaa passissa istuminen illanvieton edelle. Syy lähteä metsälle oli pieni mahdollisuus saada saalista, mutta todellinen arvo tuli rauhoittumisesta ja ympäröivän todellisuuden hyväksymisestä sellaisena kuin se on.

Metsästys on ollut osa yhteiskuntaamme siitä lähtien, kun ensimmäinen ihminen saapui aseineen metsään, jota myöhemmin alettiin kutsua Suomeksi. Vuosikymmenten aikana se on muuttunut selviytymiskeinosta vapaa-ajan viettomuodoksi, mutta sen merkitys on aina ollut metsästäjille suuri. Merkitys on kuitenkin usein jäänyt metsästäjäyhteisön omaksi tiedoksi. Lähes jokainen suomalainen tuntee metsästäjiä, mutta yritykset selittää, mistä metsästyksessä on kyse, ovat harvoin onnistuneet.

Esikoiskirjailija Aleksi Lumme on helsinkiläinen IT-konsultti, jonka elämänpiiri on pääosin kaupungin sykkeessä. Metsästysharrastus vie hänet kuitenkin säännöllisesti luontoon, säässä kuin säässä. Hänen jahtikavereilleen metsä on temppeli, jossa mieli lepää. Vegaaniystäviensä kanssa hän puhuu ruoan alkuperästä ja eettisyydestä.

Metsästä kertoo henkilökohtaisen ja samastuttavan tarinan kautta siitä, mitä metsästys ja ampumaharrastus merkitsee nuorten kasvulle, kuinka vahvoja tunteita metsästys pitää sisällään ja miten se vastaa nykyihmisenkin aivoihin sisäänrakennettuihin metsästäjä-keräilijän tarpeisiin. Metsällä löytyy vastaus moniin modernin työelämänkin ristiriitatilanteisiin, liittyvät ne sitten itseohjautuvuuteen, pitkäjänteisyyteen tai ryhmätyöhön.

Metsästä pohtii tunteita ja rakentaa yhteyksiä ihmisten välille, ja sen ansiosta kirjasta löytyy tarttumapintaa niin metsästäjälle kuin muillekin. Se sopii jokaiselle, joka on kiinnostunut luontosuhteensa syventämisestä, ruokansa aiemmista vaiheista tai mielenrauhan tavoittelusta. Kirja on kirjoitettu yhteistyössä laajan metsästäjäjoukon kanssa, joten Aleksi ei ole näiden ajatustensa ja kokemustensa kanssa yksin.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Metsästä