Kohtalon portti

Kohtalon portti

Tommy & Tuppence

Tietoa kirjasta

VIIDES JA VIIMEINEN TOMMY JA TUPPENCE BERESFORDIN SEIKKAILU
Tommy Ja Tuppence ovat vetäytyneet eläkkeelle englantilaiseen maalaiskylään. Aina utelias Tuppence löytää heidän talonsa ullakolta vanhan lastenkirjan, jossa on hämäriä viittauksia ensimmäisen maailmansodan aikana tehtyyn murhaan. Tommy ja Tuppence alkavat kaivella asioita. Mutta kylässä ei ole enää montaakaan, joka muistaisi noin vanhoista tapauksista mitään varmaa - epämääräisiä kuulopuheita kyllä riittää. Murhattu tyttö oli aikoinaan sekaantunut skandaaliin, jolla oli jotain tekemistä laivastoa koskevien sotasalaisuuksien kanssa. Jatkaessaan sitkeästi vyyhden penkomista he saavat Englannin sotilaallisen tiedustelupalvelunkin kiinnostumaan asiasta ja joutuvat samalla hengenvaaraan - jossain on joku, jolle he ovat haitallisia.
"Kohtalon portti on kiinnostava kirja ( ) Olen lukenut kirjan aiemminkin, kuten niin monet muutkin Christien kirjat, mutta yhä vain Tommy ja Tuppence jaksavat innostaa. Olisipa näitä vain enemmänkin." sheferijm.vuodatus.net

Agatha Christie (1890-1976) on eittämättä kuuluisin dekkarirouva. Hän loi englantilaisen salapoliisiromaaniperinteen, jonka jalanjälkiä monet tallaavat vielä tänäkin päivänä. Christie kirjoitti elämänsä aikana noin 70 romaania sekä tukun radio- ja teatterikäsikirjoituksia, novelleja ym. Hän on myös tuottanut tekstiä salanimellä Mary Westmacott. Tunnetuimpia Christien luomia hahmoja ovat neiti Marple sekä Hercule Poirot. Belgialainen Poirot oli keskushenkilönä jo hänen ensimmäisessä romaanissaan Stylesin tapaus, joka julkaistiin alun perin vuonna 1920. Christie on aateloitu Englannissa. Hänet valittiin vuonna 2000 viime vuosisadan parhaaksi rikoskirjailijaksi dekkaristien kansainvälisessä kokouksessa USA:ssa.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kohtalon portti