Keltaiset esseet

Keltaiset esseet

Keltainen kirjasto tutkijoiden silmin

Tietoa kirjasta

Paul Auster, Peter Høeg, Jhumpa Lahiri, Kazuo Ishiguro, Don DeLillo

Tutkijat ovat saaneet luettavakseen Keltaisen kirjaston parhaita teoksia. Tarkan lukijan käsissä tutut ja tulevat klassikot taipuvat yllättäviin asentoihin.

Mitä yhteistä on Ridge Forresterilla ja italialaisella nykykirjallisuudella? Kumpi Alice Munron omaan elämään pohjautuvissa teoksissa on tärkeämpää: tosiasiat vai tunteiden totuus? Miksi Toni Morrisonin Sinisimmistä silmistä tuli kielletty kirja? Onko Jennifer Eganin Aika suuri hämäys punkromaani vai mikä? Mitä merkityksiä tieteellä ja tutkijoilla on Peter Høegin tuotannossa? Kirjaan sisältyy myös monia Keltaisen kirjaston kirjoja kääntäneen Helene Bützowin haastattelu sekä johdatus siihen, mitä maailmankirjallisuus oikeastaan tarkoittaa.

Kirjan toimittajista Heta Pyrhönen ja Sanna Nyqvist työskentelevät Helsingin yliopistolla, Pyrhönen yleisen kirjallisuustieteen professorina ja Nyqvist tutkijatohtorina. Päivi Koivisto on väitellyt kotimaisesta nykykirjallisuudesta ja työskentelee kustannustoimittajana. Esseiden kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston tohtoriopiskelijoita.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Keltaiset esseet