Karhu nimeltä Paddington

Karhu nimeltä Paddington

Tietoa kirjasta

Hyväsydämiseen Paddington-karhuun ei voi olla ihastumatta! Karhuherra Paddington on saapunut Perun perukoilta salamatkustajana Lontooseen. Sen kaulassa roikkuu lappu, jossa lukee "Pitäkää huolta tästä karhusta, kiitos". Brownin perheen äiti ja isä näkevät sen ja päättävät ottaa herttaisen karhun luokseen asumaan, Judy-tyttären ja Jonathan-pojan seuraksi.

Englantilainen Michael Bond (s.1926 - 2017) tunnetaan parhaiten karhuherra Paddingtonista kertovista kirjoistaan. Idean kirjasarjaan hän sai eräänä jouluaattona Selfridgesin tavaratalossa, kun hän löysi hyllystä yksinäisen pienen nallekarhun ja osti sen lahjaksi vaimolleen. Sarjan ensimmäinen teos, Karhu nimeltä Paddington, ilmestyi vuonna 1958. Bondin tuotanto käsittää yli sata teosta.

Englantilainen Michael Bond (1926–2017) tunnetaan parhaiten karhuherra Paddingtonista kertovista kirjoistaan. Idean kirjasarjaan hän sai eräänä jouluaattona Selfridgesin tavaratalossa, kun hän löysi hyllystä yksinäisen pienen nallekarhun ja osti sen lahjaksi vaimolleen. Sarjan ensimmäinen teos, Karhu nimeltä Paddington, ilmestyi vuonna 1958, ja se on saanut sittemmin jatkoa romaanien, kuvakirjojen sekä animaatioiden muodossa. Kohteliaasta, ihmisenkaltaisesta pikku karhusta on tullut englantilaisen lastenkirjallisuuden klassikko, ja sen seikkailuja on käännetty yli 30 kielelle. Bondin tuotanto käsittää yli sata teosta.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Karhu nimeltä Paddington