Ihmettä kaikki
    
Jaa kirja    

Koskettava ja omakohtainen kertomus surusta, ilosta ja elämän sietämättömästä arvaamattomuudesta.

Kirjassa nelihenkisen perheen elämä on asettunut uomiinsa. Iltatähden ilmaantuminen ei suju odotetulla tavalla, vaan vanhemmat joutuvat mahdottoman päätöksen eteen. Yllätykset eivät lopu senkään jälkeen, sillä seuraavaksi he löytävät itsensä vastasyntyneiden teho-osastolta. Elämä on arvaamaton ja heiveröinen, mutta silti vahva ja ainutkertainen.

Ihmettä kaikki on Juha Itkosen koskettava ja omakohtainen romaani siitä, miten poikkeustilojenkin keskellä arjen on jatkuttava ja siitä, miten erilaisina äiti ja isä voivat vastaantulevat tilanteet kokea. Juha Itkonen lahjoittaa kirjasta saatavat tekijänpalkkionsa Lastenklinikoiden Kummien kautta HUS:n vastasyntyneiden teho-osastolle.

Juha Itkonen (s. 1975) on oman sukupolvensa tunnustetuimpia kertojalahjakkuuksia. Hän on kirjoittanut kahdeksan romaania, kertomuskokoelman, matkakirjan, lastenkirjan, sekä näytelmiä ja on ollut kaksi kertaa ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Itkosen kirjoja on käännetty ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja saksaksi.

"Juha Itkosen omakohtainen uutuusromaani Ihmettä kaikki kertoo koskettavan tarinan lapsen menettämisestä raskauden puolivälissä."
– Me Naiset

"Vaikka Ihmettä kaikki keskittyy paljolti kirjoittajan omaan haavoittuvuuteen, teos pysyy kunnioitusta herättävän kaukana itsekeskeisyydestä: suuria päähenkilöitä ovat ne pienet."
– Helsingin Sanomat

Näytä lisää