Hurmaava joukkoitsemurha

Hurmaava joukkoitsemurha

Tietoa kirjasta

PORUKASSA ON AINA MUKAVAMPAA
Maailman murjoma liikemies Onni Rellonen ja upseerin ammattiin turhautunut eversti Hermanni Kemppainen osuvat itsemurha-aikeissa samaan syrjäiseen latoon. Kohtaamistapa on sangen harvinainen, ja hetken juteltuaan miehet päättävät siirtää aikeensa tuonnemmaksi.
Vähitellen saa alkunsa suunnitelma: kootaan itsemurhaa hautovat onnettomat eri puolilta Suomea, monistetaan jäähyväiskirjeet omaisille ja tehdään joukolla loppu elonpäivistä jossakin sopivaksi katsotussa paikassa. Kaverusten lehti-ilmoituksiin alkaakin tulla kahmalokaupalla vastauksia
Arto Paasilinna käsittelee vauhdikkaassa selviytymistarinassaan suomalaisten synkkää ongelmaa erehtymättömällä humoristin otteellaan. Lempeästi hän näyttää, että elämä on aina sentään elämisen arvoista.

Arto Paasilinna 20.4.1942–15.10.2018 Kolmekymmentäviisi romaania ja lukuisia muita teoksia julkaissut Paasilinna oli Suomen yksi merkittävimmistä kirjailijoista. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat Jäniksen vuosi, Ulvova mylläri, Hurmaava joukkoitsemurha sekä Hirtettyjen kettujen metsä. Useat Paasilinnan kirjat ovat myös kääntyneet valkokankaalle niin Suomessa kuin maailmallakin. Arto Paasilinna on Suomen kirjallisuuden todellinen ulkomaanmyyntien kuningas. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle. Maailmanlaajuisesti hänen teoksiaan on myyty yhteensä yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Erityisen suosittu Paasilinna on ollut Ranskassa, missä häntä on verrattu muun muassa Nobel-voittaja Gabriel García Márqueziin.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hurmaava joukkoitsemurha