Elävänä Bulevardilla - Leena Krohn

Elävänä Bulevardilla - Leena Krohn

Tietoa kirjasta

WSOY julkaisi vuosina 1994–1995 Elävänä Bulevardilla -äänikirjasarjan, jossa tunnetut kirjailijat lukivat näytteitä omista teoksistaan. Kukin äänikirja oli kokoelma kirjailijan siihenastisista teksteistä: tekijän valikoimia runoja ja otteita proosasta omalla äänellä luettuina, omilla painotuksilla ja tauoilla. Sarja todistaa, että kirjailija on tekstinsä autenttinen tulkki – se, joka viime kädessä päättää, missä on runon tai proosatekstin painotus.
WSOY:n 140-vuotisjuhlavuonna 2018 sarja digitoitiin uudelleen, ja nämä rakastetut äänikirjat ovat jälleen saatavilla.
Elävänä Bulevardilla – Leena Krohn -äänikirjassa kirjailija lukee otteita teoksistaan Umbra, Donna Quijote, Tainaron, Salaisuuksia, Matemaattisia olioita, Poissaolo (julkaisematon) ja Ihmisen vaatteissa.
Äänikirja on ilmestynyt alun perin vuonna 1994.

Leena Krohnin (s.1947) laaja tuotanto sisältää romaaneja, lastenkirjoja, novelleja sekä esseitä. Krohnin kirjoitusten vaivihkainen huumori ja kuulas kieli puhuvat olemassaolomme kummallisistakin piirteistä rohkeasti ja älykkäästi. Krohn on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, muun muassa Finlandia-palkinnon teoksestaan Matemaattisia olioita tai jaettuja unia (WSOY, 1992). Hänen edellinen romaaninsa Hotel Sapiens (Teos) ilmestyi 2013, ja oli sekin Finlandia-ehdokas. Leena Krohn on yksi tunnetuimpia suomalaisia kirjailijoita maailmalla. Hänen kirjojaan on julkaistu parillakymmenellä kielellä.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Elävänä Bulevardilla - Leena Krohn