Bowie

Bowie

Tietoa kirjasta

”Bowiessa ruumiillistui tutkimattomien nautintojen ja säkenöivän älyn maailma.”

Bowie on samaan aikaan sekä nostalginen että oivaltava muistokirja David Bowien urasta ja musiikista, sen eri kausista ja hahmoista ja niiden vaikutuksesta musiikkiin, kulttuuriin sekä koko yhteiskuntaan. David Bowie eri hahmoineen – Ziggy Stardust, Aladdin Sane, Thin White Duke – antoi äänen niille, jotka tunsivat olevansa erilaisia (siis melkein kaikille).
Kirja syntyi Victoria & Albert -museon järjestämän ja vuodesta 2013 maailmaa kiertäneen David Bowie is -näyttelyn innoittamana ja se ulottuu Bowien viimeiseen Blackstar-albumiin ja kuolemaan saakka. Se on kirjoitettu niille lukuisille sukupolville, jotka ovat varttuneet Bowien musiikin parissa.

Simon Critchley, tunnustettu ja arvostettu filosofi, kietoo yhden maailman merkittävimmän artistin tuotannon tiiviiseen ja kiehtovaan esittelyyn henkilökohtaisia muistoja siitä, miten Bowie valaisi eteläisen Englannin esikaupungeissa vietettyä nuoruutta sekä filosofisia pohdintoja siitä, miten autenttisuuden ja identiteetin käsitteet kääntyvät päälaelleen Bowien tuotannossa. Lopputulos on lähes yhtä provokatiivinen ja tajunnanräjäyttävä kuin artisti, jota kirja yrittää kuvata.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Bowie