Arkielämää

Arkielämää

Tietoa kirjasta

Arkielämää on yhdenpäivänromaani. Maankiertäjä pappi Nyman saapuu Koppelmäen tilalle, mutta hän ei ole päähenkilö. Pääosassa on tilan yhteisö: vanha isäntä, talon tytär Loviisa, piiat Annastiina ja Eveliina, rengit Jussi ja Jahvetti, loisvaimo Liena lapsineen, Hullu-Kalle ja suutari Filemon. Kovin paljon ei tapahdu. Koppelmäessä on menossa heinätyöt, Loviisa leipoo leipää ja keittää kahvia. Heinäntekijät tulevat syömään. Jutustellaan.

Näennäisen tapahtumattomuuden alla on paljon asiaa ihmisen elämästä. On muutakin, mutta varsinkin käyvät selväksi naisten rajalliset mahdollisuudet.

Maria Gustaava Jotuni (9.4.1880 Kuopio – 30.9.1934 Helsinki) oli suomalainen kirjailija ja näytelmäkirjailija, joka käsitteli teoksissaan erityisesti naisia ja naisten asemaa.

Maria Jotuni kuuluu maailmanlaajuisesti harvinaiseen lajiin: nainen ja näytelmäkirjailija. Jotuni kuuluu mestareiden joukkoon, eivätkä hänen harvat romaaninsakaan kalpene muiden joukossa.

Vaikka Jotuni muistetaan ehkä parhaiten 20 vuotta hänen kuolemansa jälkeen julkaistusta romaanista Huojuva talo, hän oli lyhyen tekstin ja dialogin taitaja.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Arkielämää