Alice i Underlandet

Alice i Underlandet

Tietoa kirjasta

En dag när Alice sitter under ett träd och läser får hon syn på en liten vit kanin klädd i väst. Till hennes stora förvåning ser hon hur kaninen plockar upp en klocka ur västfickan. "Kära nån, jag är sen!", muttrar kaninen innan han skyndar vidare och Alice bestämmer sig för att springa efter. När kaninen försvinner ner i ett hål i marken följer Alice med och plötsligt faller hon. Hon faller och faller tills hon kommer till det underliga underlandet och ett rum med en dörr som är alldeles för liten ...

Den klassiska sagan "Alice i underlandet" publicerades första gången 1865 och har sedan dess lästs och uppskattats av både barn och vuxna i alla tider.

Lewis Carroll, egentligen Charles Lutwidge Dodgson, (1832-1898) var en en brittisk författare, matematiker, amatörfotograf och logiker som hade stort inflytande på barnlitteraturen. Han är mest känd för verken "Alice i underlandet" och uppföljaren "Alice i spegellandet", två böcker som är utmärkta exempel på Carrolls speciella sätt att skriva med ordspel, logik och rik fantasi.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Alice i Underlandet