ADHD-aikuisen selviytymisopas 2.0

ADHD-aikuisen selviytymisopas 2.0

Tutkittua tietoa ja käytännön vinkkejä

Tietoa kirjasta

Onko sinulla todettu ADHD tai epäiletkö sitä itselläsi? Oletko aikuinen?

Jos vastasit kyllä, tämä kirja sopii sinulle. Onko läheiselläsi tarkkaavuushäiriö tai työskenteletkö ADHD-oireisten henkilöiden parissa? Myös tässä tapauksessa kirjasta on sinulle hyötyä. ADHD voi näkyä elämässä kaaoksena, unohteluna, hoitamattomina asioina, tunteiden ailahteluna ja itsetunto-ongelmina. Myös vaikeudet ihmissuhteissa, työssä ja opiskelussa ovat tavallisia. Moniin ongelmiin on kuitenkin onneksi mahdollista vaikuttaa. Tämä kirja on kirjoitettu tiedoksi ja tueksi ADHD-oireisille aikuisille, jotta he voisivat auttaa itse itseään. Kirja soveltuu kaikille riippumatta siitä, onko heillä tarkkaamattomuuspainotteinen vai myös ylivilkkautta sisältävä tarkkaavuushäiriön muoto.

Kirjan ensimmäiseen osaan on koottu kaikki, mitä ADHD-oireisen tarvitsee tietää tarkkaavuushäiriön oireista, syistä ja hoitomuodoista. Toisessa osassa kerrotaan, mitä jokainen voi itse tehdä helpottaakseen vaikeuksiaan ja muuttaakseen elämäänsä haluamaansa suuntaan. Eri ongelma-alueisiin - kuten keskittymisongelmiin, lykkäilyyn ja impulsiivisuuteen - pureudutaan kuhunkin kerrallaan. Konkreettiset esimerkit ja harjoitukset auttavat viemään uusia keinoja käytäntöön. Kirja on täysin uudistettu laitos aikaisemmin ilmestyneestä, innostuneen vastaanoton saaneesta ADHD-aikuisen selviytymisoppaasta.

Kirjoittajilla on pitkä kokemus aikuisiän ADHD:n hoitamisesta ja he ovat tehneet myös aiheeseen liittyvää tieteellistä tutkimusta. Maarit Virta on psykologian tohtori, neuropsykologian erikoispsykologi ja psykoterapeutti. Anita Salakari on psykologian lisensiaatti ja neuropsykologian erikoispsykologi.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle ADHD-aikuisen selviytymisopas 2.0