Ääret
      
Jaa kirja    

Kun elävät eivät puhu, vainajakin kertoo enemmän.

Palkitun Varjot-romaanin esittelemä Leo Junker jatkaa poliisissa väkivaltaosastolla myös Varjoista tutun Gabriel Birckin alaisena. Miehet saavat tutkittavakseen tavallisen tuntuisen puukotuksen. Uhri on kuitenkin tutkinut poliittista ääriliikehdintää ja kohta Junker saa huomata, että heidät on sivuutettu tutkimuksista ja lisäksi heitä varjostetaan.

Kukaan ei halua puhua poliisille eikä varsinkaan tutkinnasta nyt vastaavalle suojelupoliisille, joten Junkerin ja Birckin irtautuminen tutkinnasta on vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta. Kun vaiteliaat alkavat vaieta lopullisesti, on poliisien tehtävä yhteistyötä ja yritettävä estää pahimman mahdollisen tapahtuminen. Carlssonin Ääret vie lukijansa ruotsalaisen yhteiskunnan poliittisen pimeyden porteille, missä väkivalta tuntuu olevan enemmän mahdollisuus kuin uhka.

Vuonna 1986 syntynyt Carlsson on tähän mennessä julkaissut neljä rikosromaania ja romaani Varjot (Den osynlige mannen från Salem) sai Ruotsin Dekkariakatemian suuren palkinnon vuoden 2013 parhaana ruotsalaisena rikoskirjana. Carlsson on palkinnon kaikkien aikojen nuorin voittaja.
Carlsson on paitsi nuori kirjailija, myös kansainvälistä huomiota herättänyt kriminologi. The European Society of Criminology palkitsi Carlssonin vuoden nuorena eurooppalaisena kriminologina 2012. Hän väitteli Tukholman yliopistossa tohtoriksi huhtikuussa 2014.
Carlssonin maailmanvalloitus on hyvässä vauhdissa ja hänen julkaisuoikeutensa on myyty jo 16 kielelle.
Rikoskirjallisuuden tulevaisuus on täällä. Tässä ja nyt.
Johnny Kniga julkaisi Carlssonin esikoisteoksen Tapaus Vincent Franke 2011 sekä Leo Junker -sarjan avauksen Varjot 2014.

Näytä lisää